- ClaudiaBliss
- Posts
- 😶 Sesame is de meest realistische AI-stem tot nu toe (en dat is best eng)
😶 Sesame is de meest realistische AI-stem tot nu toe (en dat is best eng)
Plus: nog meer 'jaw dropping' AI-ontwikkelingen
Het gaat maar door!
Net als je denkt dat de grootste AI-ontwikkelingen achter de rug zijn, staan er alweer nieuwe opzienbarende aankondigingen voor de deur.
Lees snel verder (en huiver).
Claudia
▶️ Sesame: De AI-stem die niet van echt te onderscheiden is
Stel je voor: je belt met iemand en pas na enkele minuten besef je dat het geen mens is, maar een AI. Met Sesame komen we angstvallig dichtbij deze realiteit. Deze nieuwe AI-spraaktechnologie overtreft alles wat we tot nu toe hebben gezien en zet een nieuwe standaard voor mensachtige communicatie.
Wat is Sesame?
Sesame is een slimme AI die praat zoals jij en ik. Anders dan ChatGPT, Gemini, Siri of Alexa die perfect gladgestreken zinnen uitspreken, doet Sesame juist alsof het een echt mens is - met alle onvolkomenheden van dien.
Deze AI zegt "uhm", moet soms even nadenken, lacht om zijn eigen grapjes en kan zelfs zichzelf onderbreken wanneer het van gedachten verandert. Het bijzondere is dat Sesame niet eerst een tekst schrijft en die dan voorleest (zoals andere AI's doen), maar direct praat terwijl het 'denkt' - net als mensen!

Kies uit twee stemmen
Voor wie is het?
Sesame is momenteel nog een nichespeler, maar de technologie heeft potentie voor iedereen die:
Natuurlijkere interacties met spraakassistenten wil
Zich stoort aan de robotachtige perfectie van huidige AI-stemmen
Werkt aan toepassingen waarbij menselijk aanvoelende communicatie belangrijk is
Geïnteresseerd is in de toekomst van mens-machine interactie
Waarom is dit belangrijk?
Stel je voor: je belt de klantenservice, voert een prettig gesprek en komt er pas later achter dat je met een AI praatte. Dat is de toekomst waar Sesame naartoe wijst!
Dankzij deze technologie worden gesprekken met computers veel fijner en natuurlijker. Geen stijve commando's meer, maar echte dialogen. In tests hielp Sesame mensen met alledaagse problemen - van werkstress tot het plannen van een verjaardagsfeestje - op een manier die verrassend menselijk aanvoelde.
Dit roept ook interessante vragen op: als we straks niet meer horen of we met een mens of computer praten, is dat dan goed of juist een beetje eng?
Nog niet perfect
Sesame is nog niet perfect (er zijn nog steeds kleine details in het geluid die verraden dat het AI is), maar het laat wel zien waar we naartoe gaan. Als deze technologie ooit wordt gecombineerd met de stemmen van ChatGPT of Google Gemini, dan wordt het onderscheid tussen mens en machine wel héél klein.
De toekomst waarin je niet meer kunt horen of je met een echt mens praat, is dichterbij dan je denkt. En hé, misschien is die nieuwe online vriend wel een AI... Zou jij het verschil merken? Neem een stap in de toekomst, ga het gesprek met Sesame hier aan en verwacht een:

|
👑 Wat de komst van AGI betekent voor onze toekomst
Een computer die net zo slim is als een mens, of zelfs slimmer. Dit is geen sciencefiction meer, maar iets wat volgens experts binnen een paar jaar werkelijkheid kan worden. In een gesprek tussen Ezra Klein en oud-Witte Huis adviseur Ben Buchanan werd besproken dat deze supervorm van AI, genaamd AGI, er sneller aankomt dan velen denken. Maar wat betekent dit eigenlijk voor ons dagelijks leven?
Wat is AGI?
AGI staat voor kunstmatige algemene intelligentie. Simpel gezegd: een computersysteem dat bijna alles kan leren en doen wat mensen ook kunnen - maar dan beter. Terwijl de AI die we nu kennen goed is in één specifieke taak (zoals foto's herkennen of tekst schrijven), zou AGI in veel verschillende dingen tegelijk goed zijn. Volgens het gesprek zou deze superintelligente AI al binnen 2 tot 3 jaar kunnen verschijnen.
Voor wie is het belangrijk?
AGI raakt echt iedereen:
Jij en je baan: AGI zou veel taken kunnen overnemen die nu door mensen worden gedaan, zelfs in banen waar je veel moet nadenken.
Bedrijven: Ze kunnen efficiënter worden, maar moeten ook nadenken over hoe ze mensen aan het werk houden.
Overheden: De VS en China zijn in een race verwikkeld om als eerste deze technologie te hebben, omdat het enorme voordelen geeft.
Iedereen online: AGI zal grote invloed hebben op internetveiligheid en privacy.
Waarom moet je dit weten?
Er zijn drie belangrijke redenen waarom AGI ons allemaal aangaat:
Wereldwijde machtsverhoudingen veranderen: Het land dat als eerste AGI ontwikkelt, krijgt een enorme voorsprong. Dit kan de balans tussen landen zoals de VS en China compleet veranderen.
Online veiligheid wordt anders: AGI kan zowel helpen bij het vinden van zwakke plekken in software (wat gevaarlijk kan zijn) als bij het beter beveiligen van onze systemen. Het is een tweesnijdend zwaard.
Privacy staat op het spel: Deze slimme computers kunnen enorme hoeveelheden gegevens analyseren - ook over jou. Denk aan camera's die alles kunnen zien en begrijpen, of systemen die al je online gedrag kunnen volgen.
AGI staat voor de deur en zal ons leven flink gaan veranderen. De technologie biedt geweldige kansen, maar we moeten ook goed nadenken over de risico's voor onze banen, veiligheid en privacy. Het gesprek tussen Klein en Buchanan maakt duidelijk dat we nu al moeten beginnen met nadenken over hoe we ervoor zorgen dat deze superintelligente computers er vooral zijn om ons te helpen, niet om problemen te veroorzaken. Of we er klaar voor zijn of niet: de toekomst van AI komt razendsnel op ons af!
We believe that, in 2025, we may see the first AI agents ‘join the workforce’ and materially change the output of companies.
👀 Manus is de eerste volledig autonome AI-agent ter wereld
Heb je weleens gedroomd van een digitale assistent die niet alleen jouw vragen beantwoordt, maar ook zelfstandig taken voor je uitvoert? China heeft zojuist zo'n systeem gelanceerd. Het heet Manus AI en het belooft een stap verder te gaan dan de AI-assistenten die we nu kennen. Laten we eens kijken wat dit betekent.
Wat is het?
Manus AI is een nieuw soort kunstmatige intelligentie die niet alleen informatie kan opzoeken, maar ook zelfstandig acties kan ondernemen zonder dat jij steeds nieuwe instructies hoeft te geven. Waar je bij ChatGPT of Gemini voortdurend moet aangeven wat de volgende stap is, werkt Manus meer als een echte assistent.
Het slimme aan Manus is dat het verschillende taken combineert. Vraag je bijvoorbeeld om een appartement te zoeken, dan kijkt het niet alleen naar woningadvertenties, maar checkt het ook meteen de buurt op veiligheid, het weer in die regio, en hoe lang je onderweg bent naar je werk. Daarna presenteert het de beste opties aan jou.
Voor wie is het?
Op dit moment kun je Manus alleen gebruiken als je een speciale uitnodiging hebt ontvangen voor de testfase. In de toekomst zou het handig kunnen zijn voor:
Recruiters: Manus kan zelfstandig cv's analyseren, arbeidsmarkttrends vergelijken en geschikte kandidaten selecteren
Webontwikkelaars: Het kan een website vanaf nul genereren, deze online plaatsen en technische problemen oplossen
Consumenten: Van appartementen zoeken tot het evalueren van factoren zoals misdaadcijfers en reistijden
Waarom is dit belangrijk?
Deze ontwikkeling laat zien dat AI steeds zelfstandiger wordt. In plaats van alleen maar antwoorden te geven, begint AI nu echte taken uit te voeren - dat is een grote stap vooruit.
Het is ook opvallend dat deze innovatie uit China komt en niet uit Silicon Valley. Dit toont aan dat de technologische wedloop tussen landen in volle gang is.
Er zijn natuurlijk ook zorgen: als een AI-systeem fouten maakt, wie is dan verantwoordelijk? En wat betekent dit voor banen die mogelijk door dit soort technologie kunnen worden overgenomen?
Manus heeft zeker nog wat kinderziektes - soms maakt het fouten of raakt het in een loop - maar de mogelijkheden zijn veelbelovend. Het is alsof we van een rekenmachine naar een volledig geautomatiseerde boekhouder gaan. De toekomst zal uitwijzen of Manus echt zo revolutionair is als het nu lijkt, maar het geeft ons alvast een inkijkje in hoe AI steeds meer een actieve rol in ons dagelijks leven kan gaan spelen.
Ondertussen op Bluesky, Reddit en LinkedIn
De verbeterde Unitree G1 doet een achterwaartse trap van 720 graden
Google gaat "geavanceerde"AI integrereren in zoekopdrachten in de zoekmachine dus niet alleen Gemini
We verstoppen onze AI-successen omdat we slim willen lijken ⬇️
AI-hoogleraar: ‘We verstoppen onze AI-successen omdat we slim willen lijken’
— Het Financieele Dagblad (@fd.nl)2025-02-28T23:30:12+00:00
AI in de veehouderij ⬇️
🤖🐮 #IA en #ganadería
🤖🐮 #AI in #livestock farming
— Alvaro Señán (@alvarosenan)
10:04 AM • Mar 2, 2025
Geeft deze nieuwsbrief je inspiratie? Super fijn! Deel 'm met vrienden die ook creatief zijn en aan de slag willen gaan met AI. Gewoon op de knop hieronder klikken
Reply